AKTIVIST, TIDLIGERE INGENIØR OG SJAMAN Eirik MYRHAUG SKRIVER OM ØKOLOGISK ØKONOMI.

Forandringer som gir håp og muligheter

norge verden.jpg

Fokus bort fra CO2 og menneskeskapte klimaendringer, til til fokus på forandingene som skjer NÅ.

Kanskje fokuset skal bort fra prat om CO2 og menneskeskapt, i at vi i stedet ser på forandringene som skjer rundt oss hver dag, her i Norge. Livets sirkel er forandringer, fornyelse, etablering og bruk. Spørsmålet er hvor stor skal forandringen bli før vi reagerer.

Foto: Jan Haug/ Hedmarksmuseet

Foto: Jan Haug/ Hedmarksmuseet

Vår hjerne er slik innrettet at den gjerne vil holde seg i vante spor, det gir de beste følelsene. Men når våre følelser blir svært dårlige for det som skjer, sendes signaler til tankene, og da kan det åpnes for fornyelse. Etter fornyelsen kommer etablering i praksis og så kommer bruken. Etter bruken er vi tilbake i forandringen, men da på et helt nytt sted. Det er kanskje dette vi kan kalle øket bevissthet.

NRK: “Noe er i ferd med å skje med Norge”:

https://www.nrk.no/jakten-pa-klimaendringene-1.14375177

livets sirkel.jpg

GODT NYTTÅR!